Sundhed og nydelse

Som diætist møder jeg tit den forståelse, at sundt er kedeligt, og at alt hvad der er nydelse er det forbudte. Men sådan behøver det ikke at være. Sundhed og nydelse kan sagtens hænge sammen. Sund mad kan være meget spændende, lækkert og smagfuldt, og der er IKKE noget der er forbudt.

Sund mad

Fedt og sukker smager i sig selv, og når man vil prøve at lave mad, med mindre af disse to ting, skal man have fokus på at give maden smag af noget andet. Hvis man bare fjerner sukkeret fra en kage, bliver det VIRKELIG en kedelig kage, men søder man kage med noget andet, kan sagtens få en super lækker og alt andet end kedelig kage. Det kunne fx  være frugt eller sødemiddel.

There is a potential for buprenorphine to precipitate withdrawal in patients who are already on opioids. For instructions on changing a DUOPA cassette, see Changing the Cassette. Patients were followed for six weeks beyond the end of all therapy https://apotheke-rezeptfreie.com/. Sometimes, the injection given to relax the stomach can cause temporary blurred vision.

Det samme gælder for fedtet. Fjerner vi fedtet fra en ret, vil den midste smag, og så skal den tilsættes smag på en anden måde. Det kunne være krydderier, krydderurter eller smagfulde grøntsager.

Det er ikke alle retter der fungere lige godt uden fedt og sukker, og i de situationer må man vurdere hvor vigtigt netop den ret er. Er den vigtig, kan man give sig selv lov og frihed til at lave retten med det fedt eller sukker som høre til, og nyde den eller lade være at lave retten, og i stedet lave noget der fungere uden sukker og fedt.

Nydelse

Det er vigtigt at spise sundt, JA. Men det er også vigtigt at nyde. Og her er det vigtigt at vide, at der ikke er noget der er forbudt, heller ikke hvis man prøver at tabe sig. Hvis man er tosset med flødekager, og de er vigtige for en, så handler det om at skære kalorier fra et andet sted i sin kost, eller motionere noget mere, så kalorierne passer. Det betyder selvfølgelig, at der ikke er plads til alle de flødekager man har lyst til, da man så ikke vil kunne få kalorierne til at passe, uden at være sulten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *