Rødbedesalat med pære og peberrod
En fantastisk vintersalat, som er fuld af smag. Der er både de sure fra dressingen/marinaden og kapersene, det søde fra pæren, det stærke fra peberroden og så selvfølgelig den fyldige smag af rødbederne.
Jeg elsker at bruge sæsonens råvare, af flere årsager. Det er lige når råvaren er i sæson, den er aller bedst, og samtidig er det bæredygtigt, især hvis man samtiudig kan få råvaren lokalt.
Ingridienser:
4 personer
600 g rødbeder
1 stor pære
3 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft (eller hvid balsamico)
finhøvlet peberrod
timian (gerne frisk)
salt og peber
syltet kapers
Fremgangsmåde:
Kog rødbederne møre i let saltet vand, afkøl dem derefter under koldt vand, og skrub skrællen af. Skær rødbederne i knap 1 cm skiver, så de passer til en mundfuld. Skær pæren i tynde både, og vend bådene i citron.
Bland den finhøvlet peberrod sammen med citronsaften/balsamicoen. Bland rødbeder og pære sammen med peberroden og smag til med peber, salt og timian.
Fif: Man kan også bage rødbederne i steden for at koge dem. Det giver rødbederne en endnu mere sød smag.
Inspireret af Lisager