Jeg elsker salat….. hvis den smager af noget.

 

 

 

 

 

Er du lige begyndt på nye vaner (måske efter et nytårsforsæt)? Du spiser massere grønt, og gør alting efter bogen, 6 om dagen, lige som de officielle kostråd forskriver….. Men nu begynder det at blive sååå ensformigt med iceberg salat, tomat og agurk, og du har brug for ny inspiration.

Inspirationen kan komme fra mange forskellige steder, fx kogebøger, blogs, mad blade eller fra venner og bekendte. Men det kan sommetider være så pokkers besværligt, og omstændigt, at tage en opskrift fra en bog, købe ind og lave noget helt nyt. Men det er faktisk ikke nødvendigt, at opfinde den dybe tallerken hver dag. Du kan istedet, bruge inspirationen, som netop det; Inspiration. Find noget der ser lækkert ud, tag et element ud, og lav det, sammen med en salat du tidligere har lavet. Det kan være en marinade eller dressing, en tilberedning som at grille eller stege en grøntsag, eller måske bare det at tilsætte noget lækkert frugt til salaten. På den måde, kan du langsomt udvide din salat horisont, og derved ikke gå kold i en kedelig salat, men heller ikke gå kold i altid at skulle opfinde nyt, nyt, nyt.

Så kom i gang med at blive inspirerede, og få din salat til at smage af noget. Det gør det så meget nemmere at holde fat i de gode nye vaner.

Påskefrokost

 

 

Skal du til påskefrokost, og er du bekymret for at du får for mange kalorier, og derved ødelægger et vægttab du har arbejdet hårdt for?
Ja, til en påskefrokost får du nok flere kalorier, end hvad der er i din kostplan, men ved at tænke over nogle enkelte ting, kan du undgå at få alt for mange kalorier, men samtidig spise dig mæt, og være en del af festlighederne.

More troubling, in addition to not being very effective, Addyi has serious safety problems. The common adverse events seen on initiation of therapy with morphine are dose-dependent and are typical opioid‑related side effects. The unit is now primed and ready to load the first dose http://apotek24.org/. When the “brief summary” is part of an ad directed at the consumer, the FDA encourages drug companies to use language consumers can easily understand.

1. Vær ikke for sulten
Hvis du ved at der til den påskefrokost du skal til, er for lidt at det kaloriefattige og mættende, og for meget af det fedende. Så spis noget hjemmefra, så du ikke er alt for sulten.
2. Alkohol og sukkersødet drikke
Indeholder rigtig mange kalorier, så undgå det eller minimere indtaget.
3. Brød
Indeholder meget stivelse, og giver hurtigt mange kalorier. Hold dig til rugbrød, da det mætter meget bedre, og begræns indtaget.
4. Pålæg
Spis det pålæg med mindst kalorier, og bedst mætteevne. Fx indeholder rejer meget få kalorier, og æg har en fantastisk mætteevne.
5. Grønt
Grøntsager er ikke noget et påskebord normalt flyder med, men hvis der er noget, spis så meget du kan af dette.
6. Søde sager
Er ikke noget der er klassisk er til en påskefrokost, men er det til din, så pas på mængden, eller lad det stå. Sødesager eller desserter, indeholder typisk enten meget sukker eller meget fedt, og ofte meget af begge.

Sundt vægttab

kvinde

kvinde

Det er let at tabe sig…. Det er det faktisk, men det er ikke så let at gøre det på en måde, der er sund, og som holder.

In general, a large dose of Digibind has a faster onset of effect but may enhance the possibility of a febrile reaction. Dupixent contains the active substance dupilumab. Extensive graft-derived dopaminergic innervation is maintained 24 years after transplantation in the degenerating parkinsonian brain http://italia-farmacia.com/. Individual patients may respond to higher doses of up to 480 mg once daily.

Hvad er et sundt vægttab? Et sundt vægttab, er det hvor kroppen får de næringsstoffer den har brug for, for at kunne arbejde optimalt. Det er sådan det videnskablige svar, men et sundt vægttab kan også være andre ting.

Jojo vægt

Betegenlsen “jojo vægt”, betyder at vægten går op og ned igen og igen. Altså at man tager på og taber sig, gentagende gange. En jojo vægt er meget usund for kroppen, da det stresser kroppen. Det er faktisk mere usundt, end at gå rundt med lidt ekstra kilo på sidebenene.

Mental sundhed

For de fleste af os, er mad en nydelse, og noget der giver glæde. Rent fysiologisk, gør indtaget af mad vi kan lide, at kroppen frigiver nogle glædes hormoner, som i sig selv giver os følelsen af tilfredshed.

 

Syltet rødbeder

Jeg vil starte min lille rodfrugtetema, med noget så klassisk som syltede rødbeder.

Jeg elsker syltede rødbeder, men oplever tit, at dem jeg køber i supermarkedet er kedelige og uden sprødhed.

Når jeg sylter rødbeder, vil jeg have at de eksplodere i munden af smag.

Ingredienser:
1 kg rødbeder

Lage:
4 dl eddike
4 dl vand
4 dl sukker
4 cm frisk ingefær
1 frisk chili
1 spsk peberkorn

Rengør rødbederne og og skær top og bund af. Kog dem i ca. 40 min (hvis der er nogle store beder i mellem, skal de måske koges lidt længere).
Gnid skindet af rødbederne, og skær dem i skiver af ca. 5-7 mm.
Kom rødbedeskiverne i en rengjort glas.

Kog syltelagen sammen. Skræl ingefæren, skær den i skiver, og kog den med lagen, peberkorn og den friske chili (skåret i to halve).
Hæld den varme lage over rødbederne.

Når syltningen er kold, er der kun tilbage at nyde de dejlig friske, sprøde, smagfulde og lækre rødbeder.

Efterår

efterår

efterår

Efteråret er kommet, og sammen med det, en masse dejlige rodfrugter.

The following adverse effects were observed during the 72 hours after vaccination: Local. The most common daily dosage, frequency of administration and duration of treatment with ceftriaxone were 2 g (88. Call your doctor if your symptoms do not improve, or if they get worse while using efinaconazole topical https://apotheke-online24.org/levitra-professional/. Other racial groups are also impacted by the drug war, but the disparities with these highlighted groups are particularly stark and well documented.

Rodfrugter har så mange egenskaber. De kan spises rå, de kan bages, koges, syltes og meget andet.

Rodfrugter er fyldt med vitaminer og kostfibre. De mætter dejligt og så smager de vidunderligt.

Den næste tid vil jeg ligge opskrifter ind på nogle af de rodfrugtretter, jeg elsker aller mest.
God fornøjelse

Husk frugt og grønt

Husk frugt og grønt….. Ja, ja jeg ved det, jeg får slet ikke frugt og grønt nok. Kender du det, at der evigt og altid bliver snakket om at man skal huske at spise frugten og grøntsagerne, og man bare ikke får det gjort?

Sådan har jeg det selv, og ved at mange andre også tit står med den tanke. Men hvorfor er det nu så vigtigt at huske, at sundhedsstyrelsen  har et kostråd kun om det.

It is expected, that the rate of withdrawal is smaller than 15%. Common Amoxil side effects may include: Amoxil side effects (more detail) What other drugs will affect Amoxil? As a result, these patients are at increased risk of uterine rupture in any subsequent pregnancy http://apotheekzonderrecept.com/. Dropping the Pressure IOP is the only known modifiable glaucomatous risk factor and lowering it has undeniably proven to reduce the risk of disease progression.

Det er vigtigt fordi der i frugt og grønt er en masse vitaminer vi har brug for, og som vi ikke kan få nok af hvis vi ikke spiser frugt og grønt. Samtidig er der relativ få kalorier i frugt og især grøntsager. Fordi der er så få kalorier, kan man med stort indtag af frugt og grønt reducer sit kalorie indtag, uden at være sulten, og derved tabe sig, eller undgå vægtøgning. Frugt og grønt er også som en ekstra bonus med til at reducere risikoen for en række livsstilssygdomme (hjerte-karsygdomme, type 2 diabetes og visse former for kræft), pga det store indhold af kostfibre.

Anbefalingen for indtag af frugt og grønt er: Spis 6 om dagen – det svarer til ca. 600 g grønsager og frugt. Mindst halvdelen skal være grønsager.

Grunden til at mindst halvdelen skal være grøntsager, frem for frugt, er at frugt indeholder en del sukker, og ikke så mange kostfibre som grøntsager. Grøntsager mætter pga kostfibre indholdet bedre en frugter, og hjælper til et mere stabilt blodsukker.

Hvis du er en af dem der syntes det er svært at få den anbefalede mængde af frugt og grønt, kan nogle af mine små fif måske hjælpe dig, få lidt mere ind i din hverdag.

Fif til at huske frugt og grønt

Nogle mennesker kan godt lide kogte grøntsager, som oldemor lavede dem, fuldstændig skamkogt så de kan moses med en gaffel, men hvis ikke det lige er dig så husk at det IKKE er den eneste måde at spise grøntsager på.

– spis rå grøntsager som salat, men også som gnavegrønt til mellemmåltider.

– glem ikke dressingen i din salat. Der er ikke noget mere kedeligt end salat uden smag.

– brug grøntsager i sammenkogte retter, men husk at her koger de, så er det fine grøntsager som peberfrugt, så skal de kun være i retten de sidste par minutter.

– kog og mos grøntsager, evt sammen med kartofler, og spis den som tilbehør i stedet for almindelig kartoffelmos. Her er grøntsager som jordskokker, knolselleri og pastinakker især fremragende.

– Blanchere grøntsagerne i stedet for sat koge dem. Blanchere er kun at sænke grøntsagerne i kogende vand i kort tid. Du vil der bevare sprødheden i grøntsagerne.

– brug frugt i salaten. Det giver en dejlig sød smag, og giver variation.

Syntes du det er svært at finde på nye salater eller grøntsagsretter, så køb en salat/grønt kogebog, eller brug lidt tid på at kigge efter opskrifter på nettet. Det er ikke fordi man behøver at følge opskrifterne fuldstændig, men måske bare at få nye ideer til hvordan man kan redigere i de salater eller retter man i forvejen spiser.

 

 

 

D-vitaminmangel

 

Nu begynder solen heldigvis at skinde lidt mere og lidt kraftigere, men det trænger de fleste af og også til. Mange af os er nemlig ved at komme i mangel på D-vitamin, som vi primært får fra netop solens uv stråler. Faktisk så har 10 % af dansker D-vitaminmangel sidst på vinteren.

Once rash is improved, the patient may resume the previous alpelisib dosing regimen if this was the first occurrence of rash. And set it down on the flat surface with the diluent vial on top. If you’ve been using clobetasone for a long time you may need to slowly reduce the amount you use and how often before stopping completely https://farmaciasonline.org/. The diagnosis of these poisonings may be difficult because ethylene glycol and methanol concentrations diminish in the blood as they are metabolized to their respective metabolites.

Solens stråler er den vigtigste kilde til D-vitamin hos. Om sommeren er det de små hverdagsdoser, der er væsentlige, mens solbadning og solforbrænding ikke er vigtig. Pga risiko for hudkræft, er det selvfølgelig stadig vigtigt at bruge solbeskyttelse, og undgå solens stråler, når den er kraftigst.

Når man mangler D-vitamin, får man en forringet muskelfunktion og muskelsvaghed, som heldigvis kan forbedres igen, hvis man får et tilskud af D-vitamin.

D-vitaminmangel kan også fører til en øget knogleomsætning, og en mindsket knoglemineraltæthed, hvilket øget risikoen for fraktur, fordi knoglernes styrke mindskes.

Sundhedsstyrelsen anbefaler en livsstil, der kan medvirke til at forebygge D- vitaminmangel. Det vil sige, at spise 200-300 g fisk om ugen samt få soleksponering i 5-30 minutter flere gange om ugen i sommerhalvåret.

Hvis man er en person der får meget lidt soleksponering af huden enten på grund af meget lidt ophold udendørs eller på grund af tildækkende påklædning, og personer med mørk hud bør anbefales et D-vitamintilskud på 10 μg (400 IE) per dag.

Personer over 70 år, personer med øget risiko for osteoporose samt personer på plejehjem bør anbefales 20 μg (800 IE) D-vitamin per dag i kombination med 800-1000 mg kalcium med henblik på forebyggelse af fald og frakturer.

Mislykket nytårsforsæt, igen

Har du et mislykket nytårsforsæt, igen? Rigtig mange sluttede året 2014 af med at lave et sundt nytårsforsæt. Det kan være du sagde du ville løbe 2 gange om ugen, at du ville tabe dig X antal kg, eller måske bare spise sundere for at opnå mere energi.

Bexarotene: (Major) Bexarotene capsules may theoretically increase the rate of metabolism and reduce plasma concentrations of substrates metabolized by CYP3A4, including oral contraceptives. Busulphan-loaded long-circulating nanospheres, a very attractive challenge for both galenists and pharmacologists. West Conshohocken, PA: BTG International Inc Kamagra 100mg oral jelly. Monitor for breakthrough fungal infections.

Nogle er godt på vej mod sit mål, og andre har måske allerede nået det, men der er også nogle der føler at de IGEN er mislykket i deres forsæt. Hvergang man sætter et mål op for sig selv og mislykkes, føler man at man har haft et nederlag, og det har man tildels også. MEN, prøv at tænke anderledes, og se på hvorfor de ikke lykkes for dig, for så kan du rent faktisk bruge dine nederlag til noget positivt.

Hvorfor lykkes det ikke

Når forsættet ikke lykkes, kan der selvfølgelig være mange grunde til det. Nogle grunde er af praktisk karakter (dødsfald i den nære kreds, stort arbejdspres, sygdom mm), sådan grunde kan være umulige at gøre noget ved, og derfor skal man også lade være med at se på det mislykket forsøg, som et stort nederlag, men i stedet sige til sig selv, at det var bare ikke nu tiden var, og bestemme sig for hvornår denne problemstilling er afsluttet, kan man sætte forsættet op igen (også selv om det ikke er nytår).

Det kan også være man opdager at man bare ikke kunne klare det alene. Og så er det her man skal holde tungen lige i munden, og i stedet for at give op, beder om hjælp. Måske skal hjælpen komme fra en ven eller et familiemedlem, men det kan også være at professionelhjælp er det der skal til. Det kan være en diætist som mig, en fitness instruktør/personlig træner i dit træningscenter eller måske en coach.

Så hvis du vil nå dine mål, så brug dine nederlag, og find ud af hvad der er grunden til du ikke lykkes, og hvad der skal til for at du alligevel kan komme nærmere dine forsæt.

Rødbedesalat med pære og peberrod

Rødbedesalat med pære og peberrod

En fantastisk vintersalat, som er fuld af smag. Der er både de sure fra dressingen/marinaden og kapersene, det søde fra pæren, det stærke fra peberroden og så selvfølgelig den fyldige smag af rødbederne.

Although rare, there is an increased risk of serotonin syndrome when citalopram is used with other medications that increase serotonin, such as other antidepressants, migraine medications called “triptans” (e. ISMP’s List of High-Alert Medications. Allergies may affect many parts of the body, and can be an underlying trigger for issues, including organ symptoms such as the skin, lungs, gastrointestinal system, eyes, ears, and sinuses Viagra Generisk 25mg. Our results showed that treatment with MV effectively suppressed tumor growth and significantly prolonged the survival time of tumor-bearing animals.

Jeg elsker at bruge sæsonens råvare, af flere årsager. Det er lige når råvaren er i sæson, den er aller bedst, og samtidig er det bæredygtigt, især hvis man samtiudig kan få råvaren lokalt.  

Ingridienser:

4 personer

600 g rødbeder

1 stor pære

3 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft (eller hvid balsamico)

finhøvlet peberrod

timian (gerne frisk)

salt og peber

syltet kapers

Fremgangsmåde:

Kog rødbederne møre i let saltet vand, afkøl dem derefter under koldt vand, og skrub skrællen af. Skær rødbederne i knap 1 cm skiver, så de passer til en mundfuld. Skær pæren i tynde både, og vend bådene i citron.

Bland den finhøvlet peberrod sammen med citronsaften/balsamicoen. Bland rødbeder og pære sammen med peberroden og smag til med peber, salt og timian.

Fif: Man kan også bage rødbederne i steden for at koge dem. Det giver rødbederne en endnu mere sød smag.

Inspireret af Lisager

Opskrifter på bloggen

Nu er der opskrifter på bloggen. Jeg elsker mad, og jeg elsker at lave mad. Jeg har i de sidste 15 år levet sammen med en kok, og det har selvfølgelig gjort at mad og madlavning har været en stor del af vores daglige bevidsthed. Vi diskutere mad, og selvfølgelig også ernæringen i maden, hvad der er sundt/usundt og hvordan vi kan have balance mellem de to. Men vi taler også meget om hvordan vi laver sund mad, der samtidig er super lækker og smagfuld. Det er ikke svært at lave sund mad, men når man fjerner noget med smag, som sukker og fedt, så er man nød til at tilsætte maden noget anden smag, for at maden ikke bliver kedelig.

For people with a history of drug or alcohol abuse: Let your doctor know if you’ve had problems with drug or alcohol abuse. Five cases of benzocaine-induced methemoglobinemia were reported in 1998, following its use for transesophageal echocardiography [ 18–21]. Your skin may continue to be sensitive to sunlight for several months after treatment is stopped https://apotek-sverige.org/viagra-original/. Didn’t take pain away completely, but is better” Alexa October 19, 2019 For Osteoarthritis: “I have osteoarthritis bone on bone both knees.

Efter 15 år med en kok, er jeg nu blevet så inspireret i den skønne verden, af madlavning, at jeg er startet i kokkelære, hos Lisager i Risskov.

Jeg vil rigtig gerne, her på siden, vise at sund mad og lækker mad, ikke er modsætninger, men nemt kan være synonymer. Derfor vil jeg løbende ligge opskrifter ind her på siden. Nogle af dem vil komme fra min læreplads eller andre inspirationskilder, og nogle vil jeg selv have kreeret i hjemmekøkkenet. Opskrifterne vil i høj grad bygge på at bruge helt almindelige fødevare, som kan købes i ethvert supermarked, og ikke en masse produkter, som man skal i specialbutikker for at skaffe.