Glykæmisk indeks

Vi bliver hele tiden bombarderet med nye diæter, mad trends og ligende, og det kan være svært, hvis ikke umuligt at finde ud af hvad der er rigtigt og forkert i forhold til det man gerne vil opnå. En af de diæter, der er meget oppe i tiden, og som har været det i noget tid du, er at leve efter Glykæmisk indeks.

By blocking these receptors, Bisoprolol leads to a decrease in the release of renin; as a result, it blocks the activation of the renin-angiotensin system. If mixed with other liquids, take immediately after mixing. Serotonin syndrome is a rare but serious problem that can happen in people using AMERGE, especially if AMERGE is used with antidepressant medicines called SSRIs, SNRIs, TCAs, or MAOIs Generyczna Viagra 25mg. Rx DrugSAFE will fit easily inside a drawer, can be hidden inconspicuously in a closet or nightstand and can be easily secured in place, using the optional mounting bracket.

Det glykæmiske indeks (GI) er en rangordning af kulhydrater på en skala fra 0 til 100 i henhold til, i hvilket omfang de hæve blodsukkeret efter at have indtaget dem. Fødevarer med et højt GI, er dem som hurtigt fordøjet og optages, og derved resultere i markante udsving i blodsukkeret. Fødevare med et lavt GI, vil i kraft af deres langsom fordøjelse og absorption, producerer gradvise stigninger i blodsukker, og insulin niveauer, og har dokumenterede fordele for sundheden. Lav GI kost har vist sig at forbedre både glucose og lipidniveauer hos personer med diabetes (type 1 og type 2).

Ud fra mine egen erfaringer med klienter med insulinresistens, her primært pco, men også vægttab, er jeg slet ikke i tvivl om at denne diæt er effektiv for regulering af blodsukkeret. Den er samtidig fordelagtige for vægtkontrol, fordi den igennem reglmæssigt blodsukker hjælpe med at kontrollere appetitten og forsinkelse sultfølelsen. Lav GI kost reducere samtidig insulinniveauet og insulinresistens.

Der hvor problemstillingen ved denne diæt er, at det er umuligt at udregne præcis hvor meget blodsukkeret vil stige efter indtag af et samlet måltid. Det der får blodsukkeret til at stige er kulhydrat, og kun kulhydrat, og det er derfor fødevare med kulhydrater vi har et GI på. Men et normalt måltid vil indeholde kulhydrat, men også fedt, fiber og protein. Fedt, fiber og protein giver ikke nogen blodsukker stigning, men vil i mavesækken blande sig med den kulhydrat måltidet indeholdte, og derved vil GI sammensat for måltidet være mindre end hvis man havde spist kulhydratet alene. Man får altså en mindre blodsukkerstigning, hvis man spiser et rundstykke med smør, end hvis man spiser det uden.

Men, at man ikke kan beregne et hvert måltids GI, betyder ikke at GI ikke er brugbart. GI kan bruges på den måde, at man i sin diæt undgår store mængder af de kulhydratfødevare der har et højt GI, og sørge for at når man spiser disse, så spiser man det sammen noget der indeholder fedt, fiber og protein, for at modvirke blodsukkerstigningen, og derved forsinke sultfølelsen og regulere appetitten.

Der findes både bøger, og hjemmesider der har lister over GI-værdier på et kæmpe udvalg af kulhydratfødevare. Og en af de største databaser for disse værdier er på   http://www.glycemicindex.com, som er en afdeling af Sydney Universitet. Det er netop på denne afdeling, rigtig meget af den forskning der er om GI kommer fra, og også her testningen af fødevarerne foregår.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *